Carp Avenir, 750 km vanaf Breda

Omschrijving:
Carp Avenir is een schitterende, 15 ha grote, grindafgraving even ten zuiden van het Franse plaatsje Jayat. Jayat is onderdeel van departement L’Ain en ligt in het oosten van Frankrijk, tussen Chalon-sur-Saône en Mâcon.

De grindafgraving, wat op een 24 ha groot afgesloten, domein ligt heeft alles wat een grindafgraving moet hebben. Helder groenblauw water met een schitterend diepteverloop van tussen de 2 en de 6 meter. Her en der een beetje begroeiing wat overigens totaal geen probleem oplevert. Mocht een vis zich onverhoopt toch vast zwemmen dan kun je er altijd nog met een bootje achteraan. De bodem bestaat voornamelijk uit grind, leem en zand, maar her en der zijn er ook, even zo interessante, zachte stukken bodem te vinden.
Het meer bevat 11 ruime, mooi aangelegde, stekken. Wanneer men besluit met zijn tweeën op een stek te gaan zitten dan mag er met maximaal 6 lijnen gevist worden. Reserveert men een stek voor 1 visser dan mag men met 4 lijnen vissen.
De uiterst vriendelijke beheerder Florian wil een niet te grote hengeldruk op het water wat natuurlijk aan te prijzen is. Er worden maximaal 5 van de 11 stekken bevist, wanneer men gebruik maakt van een boot/voerboot en maximaal 7 van de 11 stekken, wanneer men geen gebruik maakt van een boot.

Een schitterend water in een prachtige omgeving met een gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Bestand:
Het bestand aan karper op dit water is uniek te noemen. Een schitterende diversiteit aan karper. Van kort en hoog tot lang. Schub-, spiegel-, koi- en graskarper. Kale, maar ook zwaar en prachtig beschubde exemplaren. De zwaarste karpers zijn op dit moment rond de 27 kg. Een van de unieke exemplaren is bijvoorveeld de Chagoi van ruim over de 25 kg.

In totaal zwemmen er plusminus 500 karpers rond met een gemiddeld gewicht van rond de 15 kg. Naast karper zwemmen er ook enkele meervallen en steuren rond.

In de zomermaanden (juli tot en met september) kunt u wat last hebben van de poisson chat. Neem gedurende deze periode voor de zekerheid wat krimpkous (protector) mee ter bescherming van het haakaas. En voerje met een mix van tijgernoten werkt dan ook goed. Er is de laatste jaren al heel veel poisson chat verwijderd, wat duidelijk merkbaar is.
Onze bestemmingen:
Schtterend aangelegde stekken.De kenmerkende waterkleur van de grindputten ruikt naar dikke karper.Heerlijke omgeving.De dikke Chagoi van AvenirSchitterende gezonde vissen.
201920192019