Etang Carpanium (440 km van Breda)

In departement Essonne, vlak onder Parijs, ligt een prachtig 15 ha groot meer ‘Etang Carpanium’ genaamd. Het water is omzoomd door groen en ligt in hele rustige omgeving. Een parel van een bestemming en dat op een zeer comfortabele afstand van Nederland.

Op Carpanium bevinden zich 14 stekken (11 eenpersoons en 3 tweepersoons stekken), waarvan de te bevissen zones duidelijk zijn aangegeven middels staafmarkers. Stekken 12, 13 en 14 zijn de tweepersoons stekken. Op elke stek beschikt u over voldoende ruimte en rust en kunt u de auto achter de stek parkeren. De dieptes op het meer lopen uiteen van 1 tot en 4.5 meter. Gemiddeld ligt de diepte rond de 2,5 meter. De bodem bestaat uit klei/leem en gravel, met her en der wat kiezel.
Door de afwezigheid van kreeft en dwergmeerval, kun je hier zonder verdere problemen ook met klein en zacht aas aan de slag.
Carpanium is jaarlijks van 1 maart tot en met 15 december geopend.

Bestand:
Sinds de opening in 2013 is er jaarlijks vis uitgezet op Carpanium. Deze vissen zijn afkomstig van meerdere verschillende viskwekers, wat de diversiteit ten geode komt. Op dit moment bevat het meer verscheidene vissen boven de 25 kg. Het gemiddeld gewicht van de gevangen vissen ligt rond de 15 kg. De zwaarste vis weegt nu rond de 28 kg. Het totaal vissen rond de 600 stuks. Er is nagenoeg geen kreeft of poisson chat aanwezig op het meer.

Onze bestemmingen:
Stekindeling op CarpaniumSchitterend aangelegde stekken.Met 15 ha een mooi ruim water.De nodige voorzieningen aanwezig.
ViewPrachtige schub.Schitterende stekken.