Onze bestemmingen:
Onze bestemmingen:
Lac du Grand Fontenay (495 km van Breda)

In het Noorden van departement Loiret (Ile de France), aan het riviertje de Loing, in Frankrijk, ligt een schitterende grindafgraving Lac du Grand Fontenay genaamd. Met 22 ha is dit water op dit moment het grootste water wat wij aanbieden.
Het water, de rust, geordendheid en uiteraard de bewoners van het water spreken boekdelen. Een water waar wij voor de volle 100 % achter staan.
Het water kent een gemiddelde diepte van om en bij de 3 meter met een maximale diepte van goed 5 meter. De bodemgesteldheid en diepte is zeer gevarieerd. Van leemplaten tot grindplaten. Er liggen zelfs her en der wat grote keien die niet verwijderd kunnen worden.

Begin 2015 is het water aangekocht door de nieuwe eigenaren. In 2015 heeft het water een metamorfose ondergaan. Er zijn kunstmatig extra grindplaten aangelegd en geulen gegraven. Het pad rondom het water is flink op de schop gegaan en er is flink gesnoeid en gezaagd. De afgelopen jaren was het water wat aan zijn lot overgelaten.

Lac du Grand Fontenay bevat 17 ruime stekken waarvan het overgrote deel eenpersoonsstekken zijn.
Op de stekken 2 en 3 staan uitgebreide 6 persoons mobile homes. De stekken 16 en 17 zijn voorzien van eenvoudige cabins met stroom en bed. Het water is hierdoor ook uitermate geschikt voor een gezinsvakantie. De chalets zijn ingericht voor max 6 personen (max. 2 vissers).
De stekken 2, 3, 12, 13 en 14 zijn 2-persoons stekken.
Op de stekken 4, 10, 12, 13, 15, 16 en 17 heeft u de beschikking over electriciteit. Niet te gebruiken voor verwarming.

Kortom een prachtig water in een schitterende omgeving, waar nadrukkelijk gelet is op comfort en een zeer prettig verblijf.

Bestand:
De bezetting van Lac du Grand Fontenay is schitterend. Een divers (schub, spiegel) bestand met een gemiddeld gewicht van 15 kg. Een groot bestand aan vissen over de 20 kg tot en met 29 kg aan toe. In het najaar van 2015 vindt extra uitzetting plaats met vissen tot en met 28 kg. Naast karper zwemmen er op Lac du Grand Fontenay een 25 tal steuren en Europese Meerval tot over de 80 kg.
 

Klikt u op de afbeelding, rechts, en u krijgt een mooi beeld (youtube) van Grand Fontenay.