Onze bestemmingen:
Onze bestemmingen:
Etang du Marais (530 km van Breda)

In departement Loiret, even buiten de stad Montargis, ligt een prachtige 6,5 ha grote grind/zandafgraving ‘Etang du Marais’ genaamd. Het water is omzoomd door groen en ligt in hele rustige omgeving.
Door de interessante diepteverlopen tot ruim 4 meter een heerlijk water om te bevissen. De bodem bestaat uit klei/leem en gravel, met her en der wat kiezel.

Aan het water bevinden zich 11 stekken, voor maximaal 8 vissers per keer.
Op de korte kant, bij stek 11, bevindt zich het toilet met eenvoudige, maar heerlijke, douche.

Tot op heden is het water veelal bevist door Fransen. Hier kunnen wij dus zeker ons voordeel mee doen. Eind juni 2020 hebben wij, tijdens een aantal zeer warme dagen, een 12-tal vissen weten te vangen. Helaas hebben wij de slagschepen die wij aan de oppervlakte zagen liggen niet kunnen haken.

Op het water wordt een voerboot gedoogd (behalve in de maand augustus). Er wordt op toegezien dat men op redelijke afstanden vist, zonder daarbij collega vissers in de weg te zitten.
Een ideaal water om ook met een 4 tot 6 vissers in zijn geheel af te huren. Gezien de prijs ook heel goed te doen.

Etang du Marais is geopend van 1 maart tot en met eind november.

Visbestand:
Op Etang du Marais zit een zwaar bestand van ruim 400 karpers, met een gemiddeld gewicht van rond de 14 a 15 kg. Zeker 50 hiervan passeren de 20 kg. Twee vissen zitten steady boven de 30 kg.
Naast karper zwemmen er 7 steuren. Een 10-tal graskarpers en 10 koïs. Ook zit er 1 flinke meerval.
Waar u in de zomermaanden, juli en augustus, rekening mee moet houden is de aanwezigheid van Poisson Chat (dwergmeervalletjes). De Poisson Chat is hier gelukkig niet groot. Stevige 25 mm boilies voldoen. Wil je toch met kleiner aas vissen dan verdient het de aanbeveling het haakaas te beschermen en regelmatig bij te voeren. Particles werken ten allen tijde goed.
 

Marais, stek 1.
Stekken / Stellen