Domaine de Rumilly, 470 km vanaf Breda
Omschrijving:
Domaine de Rumilly is een grindafgraving van 16 ha groot en heeft een diepte van max 3.5 meter. De gemiddelde diepte is 2 meter. De hoofdzakelijk lemige bodem wordt her en der afgewisseld door delen grind. Doordat u op Rumilly, naast een voerboot, ook een boot mag gebruiken is de bodem heel mooi met behulp van een steekstok af te tasten.
Het water bevat 10 stekken waarvan twee 2- persoons stekken (stekken 3 en 5). Er blijft altijd een stek onbesproken zodat eventueel verkassen altijd tot de mogelijkheid behoort.

De te bevissen zones zijn per stek afgebakend middels een boeienlijn. Over het water drijven een aantal grotere witte en rode boeien met daartussen kunstof lokeenden. Hierdoor is de afbakening niet storend aanwezig. Het geeft een hoop duidelijkheid en men voorkomt hiermee eventuele onenigheid tussen vissers.

Bestand:
Het bestand aan karper op dit water is uniek te noemen. Een schitterende diversiteit aan karper. Van kort en hoog tot lang en robuust. Schub-, spiegel- en graskarper. Kale, maar ook zwaar en prachtig beschubde exemplaren. De zwaarste Spiegelkarper is op dit moment rond de 27 kg. De zwaarste schubs zitten rond de 25 kg.

Het hoge gemiddeld gewicht van 18 kg, een het grote bestand aan dikke schubs, maakt Domaine de Rumilly een uniek water.Onze bestemmingen: