The Sanctuary Fishery (640 km van Breda)

The Sanctuary Fishery is een familiebedrijf even buiten het dorpje Flavigny in centraal Frankrijk. Het Engelse echtpaar Adam en Jayne hebben op het domein 2 meren die bevist worden. Het kleine meer is 3 ha en het grote meer 7 ha. Het domein heeft voor wat betreft uiterlijk veel van een Engelse Estate. Men voert de Engelse stijl door op dit prachtige domein. Zowel de inrichting als de gehanteerde visserij en type vis. De beide meren bevatten hoofdzakelijk, hand geselecteerde, prachtig beschubde vissen.

Dit jaar (2018) zijn beide meren nog open van april tot en met oktober. In 2019 is het domein enkel gedurende de maanden april, mei, augustus, september en oktober geopend.

Het kleine meer, 3 ha:
Het 3 ha grootte meer is tot ruim 2 meter diep. Gemiddeld ligt de diepte rond de 1.2 a 1.5 meter. Het is een langgerekt water met een breedte van 60 tot 90 meter. Alles plaatsen zijn dus goed aan te werpen. De bodem van het water bestaat uit voedselrijk klei met her en der wat grindplaten en zachtere stukken. In de zomermaanden kan er her en der wat wiergroei ontstaan, maar zeker niet in overvloed. Het is heerlijk vertoeven aan dit schitterende water want ook de oeverzones zijn schitterend aangeplant. Gele lis, verschillende rietsoorten en prachtige wilgen maken het water echt af. Aan een zijde van het water zijn 5 prachtige stekken gecreëerd, voor maximaal 4 vissers. 

Bestand kleine meer:
Een uitgebalanceerd bestand van rond de 185 karpers. Met een topspiegel en topschub van rond de 27 kg. Zeker 12 verschillende vissen van ruim boven de 45 pond. Het gemiddeld gewicht van de vissen ligt op 35 pond. Verder zit er dikke voorn, zeelt, grote baars, snoekbaars en blackbass.

Het grote meer, 7 ha:
Het 7 ha grootte meer is een kopie van kleine meer, echter wat langer en voorzien van een paar eilanden. Dieptes tot ruim 2 meter. Gemiddeld ligt de diepte rond de 1.2 a 1.5 meter. Het is een langgerekt water met een breedte van 60 tot 90 meter. Het meer heeft een met riet omzoomde baai op het eind. Ook aan het grote meer liggen de stekken aan 1 zijde. 7 ruime stekken voor maximaal 7 vissers. U kunt ook prima samen vanaf 1 stek vissen.  Het grote meer wordt gevoed door een klein stroompje en is enorm voedselrijk.

Bestand grote meer:
Ook het grote meer bevat een indrukwekkend bestand aan vis. Rond de 500 vissen met een gemiddeld gewicht van rond de 12 a 13 kg. Een goede bezetting aan vissen boven de 15 kg met topvissen rond de 25 kg. Het is een jong bestand wat erg goed groeit. Het gemiddeld gewicht zal de komende jaren ook flink gaan stijgen. De vissen zijn allen een lust voor het oog. Forse schub-, rijen-, volschub- en, divers beschubde, spiegelkarpers. Op het grote meer zwemt daarnaast wat graskarper en snoekbaars voor het creëren van een goed evenwicht.
Met een aanzienlijk groter bestand als op het kleine meer kan men hier ook meer actie verwachten.

The Sanctuary Fishery is met recht een ‘natte’ droom voor veel vissers.

Onze bestemmingen:
Overzicht van het grote meer met de eilanden.De faciliteiten zijn dik in orde.Alsook de inrichting van de stekken.Om over de vissen maar te zwijgen.Schitterende vissen.