Cap Nature, 440 km vanaf Breda
Omschrijving:
Cap nature bestaat uit 2 grindafgravingen. Een kleine grindafgraving van 2 ha, genaamd Etang du Guide en een grote grindafgraving, het hoofdmeer, van 18 ha, genaamd Tronc du Chene. De beide meren liggen even ten zuiden van Flavigny-sur-Moselle, op nog geen 440 km van Breda.

Tronc du Chene (18 ha):
Het 18 ha grote Tronc du Chene is een schitterend water met een gemiddelde diepte van 4 meter. Van half mei tot en met half september mag men de voerboot gebruiken, omdat gedurende deze periode bodembegroeiiing aanwezig is. Buiten deze periode om is een voerboot niet toegestaan en ook echt niet noodzakelijk, want de beste stekken liggen van onder de hengeltop tot max 80 meter uit de kant.

Het bestand aan karper op dit water is uniek te noemen. Een schitterende diversiteit aan karper. Van kort en hoog tot lang. Schub-, spiegel- en graskarper. Kale, maar ook zwaar en prachtig beschubde exemplaren. De zwaarste Spiegelkarper is op dit moment rond de 31 kg. De zwaarste schub zat in 2017 op ruim 27 kg. Er zwemmen op dit moment een 20-tal verschillende vissen rond de 25 kg.
Het gemiddeld gewicht ligt op 12 kg. Het is een water waar je aantallen kunt vangen, met elke aanbeet kans op een gewichtige dame.

Etang du Guide (2 ha):
Het 2 ha grote Etang du Guide is een prachtig gezond water met dieptes van 1,8 m tot 3,6 meter. Op dit water mag men geen gebruik maken van een voerboot. Het komt dus op basic vissen aan. Het water is uitermate geschikt voor exclusieve afhuur tot max 3 vissers. Vangstgarantie kunnen we niet geven, maar je moet hier erg je best doen om zonder vis huiswaards te keren.

Het bestand op Etang du Guide is netals op het grote meer heel divers. Naast spiegelkarper zwemt er een behoorlijk bestand aan prachtige zwaarlijvige schubs. Het gros van de vissen zit tussen de 8 en de 14 kg met een mooie top aan vissen tot ruim over de 20 kg. De zwaarste vissen schommelen rond de 24 kg.Onze bestemmingen:
Beauty van Tronc du Chene.Ralph, Top Secret, Schinkel, met een big van Tronc du CheneJohn van de Wetering met een bak van Tronc du Chene.Wim Verheij met een mooie spiegel van Etang du Guide.Etang du Guide, Schub ruim 20 kg.
Etang du Guide.