FARMLAKE  (360 km vanaf Breda)

Beschrijving:
Het 6 ha grote meer ‘Farmlake’ ligt aan Rue de Beauvais in het dorpje Hondainville, nabij de stad Beauvais in het departement l’Oise. Het water is sinds 2010 toegankelijk voor Nederlandse karpervissers. Farmlake is een grind-/zandput met een diepte tot maximaal 5 meter. De gemiddelde diepte ligt rond 3,5 meter. Het is een water met een grote verscheidenheid aan interessante stekken. Plateau’s, glooiingen, wiervelden, overhangende struiken en een eiland. Het water is bij zomerdag kraakhelder en het is een machtig gezicht om de dikke karpers tussen de wiervelden te observeren. Het meer is opgedeeld in 8 stekken, welke niet op stek te reserveren zijn, maar maakt u echter geen zorgen. Op elke stek zijn interessante stekken te bevissen en is goed karper te vangen. Er worden maximaal 6 vissers toegelaten. Er blijven dus te allen tijde twee stekken vrij. Verkassen is dus geen probleem.
Er liggen een 5-tal zodiac’s voor de klanten, welke kosteloos zijn te gebruiken. Wij raden u aan om in ieder geval een dieptemeter mee te nemen. Het gebruik van een elektromotor  is toegestaan, echter dient u deze wel zelf mee te nemen. Farmlake kan het hele jaar bevist worden. Het domein waarop het meer ligt is middels een slagboom afgesloten.

Aan de rechterzijde van Farmlake ligt een kleine boeren camping. Voor de vaste gasten van deze kleine camping is het niet toegestaan de op Farmlake zwemmende karpers te belagen.

Het bestand:
Farmlake bevat ruim 300 karpers met een gemiddeld gewicht van ruim 14 kg. Het bestand bestaat uit een grote verscheidenheid aan karpers: schitterende donkergekleurde schub-, volschub-, rijen- en lederkarpers. Ook zwemmen er een 50-tal graskarpers rond tot ruim 25 kg.
Farmlake heeft een goed bestand aan vissen boven de 20 kg (plusminus 30 stuks) tot ruim 27,5 kg.
Op Farmlake zit geen poisson chat. Wel zit er brasem en zeelt, maar niet in die aantallen dat u er last van heeft.

Plattegrond Farmlake
Churchpoint swim.
Onze bestemmingen: