Onze bestemmingen:
Onze bestemmingen:
UTOPIA (340 km vanaf Breda)

Beschrijving:
Gelegen in het hart van de regio Picardie (Noord-Frankrijk nabij de plaats Soissons), ligt een prachtige plas van 5 ha. Het rustig en natuurlijk gelegen water is volledig omzoomd door bomen (veel Berken en een aantal Wilgen) en struiken. In de oeverzone loopt de diepte geleidelijk af van 0,7 meter tot 3 meter in het midden. Her en der zijn plateau’s, grindplaten of juist wat zachter stekken te vinden. De 8 stekken zijn ruim opgezet waarvan er 4 bestemd zijn voor 2 vissers. Er worden maximaal 8 vissers per week toegelaten. Naast het statisch vissen is er in de oeverzones, onder de overhangende struiken, ook goed actief te vissen. Je ziet de dikke karpers er regelmatig azen en ook laten de vissen zich regelmatig springend zien.
Voorheen had Utopia last van beplanting. Door een doeltreffende manier van bestrijden is dit verleden tijd.
Een boot mag daarom ook niet meer gebruikt worden op Utopia. Uiteraard is een voerbootje wel toegestaan.

Heerlijk ongestoord genieten en vooral met regelmaat karper vangen, dan is Utopia misschien wel iets voor u.
 
Bestand:
15 jaar geleden is Utopia bezet met 2 ton aan karper en tijdens de afgelopen jaren zijn er regelmatig kleine uitzettingen geweest. Dit heeft geresulteerd in een mooi opgebouwd bestand met een grote diversiteit aan karper. Schub, spiegel, leder en zwaar beschubde spiegels. Ook de natuurlijke aanwas van karper ziet er oogverblindend uit.

Het gemiddeld gewicht van de in 2013 gevangen karpers bedroeg 14,5 kg. Met uitschieters tot net over de 25 kg. De kans op een deftige karper boven de 20 kg is hier erg groot. De vissen groeien jaarlijks gemiddeld 4 pond. Naast karper zwemt er op Utopia ook meerval tot over de 35 kg.


Ruime stekken op Utopia.
Tot ver in het najaar is hier goed vis te vangen.
Stekverdeling.