‘L’Arche’, Carpasens, 28 april tot en met 5 mei 2012, door Henk Robben:

Na dat ik met tevredenheid een visvakantie geboekt had bij Hotspots in France. Hebben ik en mijn vismaat besloten een tweede visvakantie bij Hotspot in France te boeken. Deze keer hebben we gekozen voor een watertje van Carpasens. Het is een watertje van 2,5 ha, ‘L’Arche’ genaamd. Dit water is exclusief te boeken. Het was moeilijk om info te vinden over dit watertje, dus we moesten gewoon afwachten wat we aantroffen. Na lang wachten was het zover, Vrijdag 27 mei zijn we vertrokken naar het plaatsje Pont-sur-Yonne. Hier lag het watertje ‘L’Arche’. De routebeschrijving die we hebben gekregen was duidelijk. Toen we aankwamen zagen we een leuke watertje, niet al te groot. Maar voor ons groot genoeg. Nadat we onze tenten op hebben gezet, hebben we eerst het water met behulp van een diepte meter in kaart gezet. Het watertje had een maximale diepte van 3.5 meter. Over de helft was de bodem gewoon vlak. Bijna in het midden zat een talud die ongeveer 1.7 meter diep lag. Dit leek ons een geschikte plek, achteraf verkeerd ingeschat, hier is geen enkele vis gevangen. Alle vissen werden gevangen aan de overkant, ongeveer 1 a 2 meter van de kant af.  We hadden begrepen dat er in de herfst van 2011, 200 koi karpers van rond de 4 kilo in uit zijn gezet. We waren al bang dat we hier veel last van zullen krijgen. Mocht dit gelukkig niet het geval zijn, de koi’s lagen lekker in het zonnetje te zonnen. Maar vreten ho maar. Zelfs met een penhengeltje waren ze niet te vangen. Deze week hebben we 15 vissen mogen vangen.
Deze 15 vissen hadden een gemiddelde van 24.9 pond. 8 Vissen wogen 30 pond of meer. De dikste woog 36 pond. Het waren 4 schub karpers en 11 spiegelkarpers. De spiegels waren kort, maar kogelrond.

We hebben een hele leuke en gezellige week gehad. L’Arche is een leuke watertje wat ook geschikt is voor een beginnende visser. Sanitair waaronder douche en toilet zijn dicht bij gelegen. Deze staan bij een visplas naast L’Arche. Het is simpel, maar voldoende.

Tot slotte willen ik en mijn vismaat, Martijn Boerema van Hotspots in France bedanken voor de info en de goede begeleiding. Op alle vragen snel een duidelijk antwoord. Ik raad iedereen die plannen heeft om naar een betaalwater te gaan eens contact op te nemen met Martijn Boerema. Je krijgt er geen spijt van !!

Met vriendelijk groet,

Henk Robben, Bert Groothuis en Groothuis (jr).
Henk met een mooie gedrongen spiegel van  ‘L’Arche’. Beste vis voor Bert.